גאווה ישראלית: 9 סטארטאפים כחול-לבן ברשימת ההמצאות המובילות של טיים

מצמחים שמדברים עם חקלאים ועד אוזניות AI לכבדי שמיעה – הסטארטאפים הישראלים כבשו את רשימת 200 ההמצאות הטובות לשנת 2024 של המגזין היוקרתי. החברות הנבחרות מציגות חדשנות בתחומי האגריטק, סייבר, בינה מלאכותית ומדטק ומדגישות פעם נוספת את חוזקה של תעשיית החדשנות המקומית

רפאל קאהאן


מגזין טיים הוותיק נוהג לפרסם בכל שנה את רשימת 200 ההמצאות הטובות בעולם בשנה החולפת, כאשר השנה הרשימה הייתה מעניינת במיוחד וכללה הרבה מאוד המצאות בתחומים החמים ביותר שרק ניתן לחשוב עליהם.

Mate XT Ultimate

אז מה היה לנו? סמארטפונים מתקפלים כמו המתקפל המשולש של וואווי , טלוויזיות כמו זו השקופה של LG או זו של סמסונג ברזולוציית 8K, אפליקציות לזיהוי פייק, רמקולים אישיים שנחים על הכתפיים, שירותים עם AI, מכונת קפה קר למטבח הביתי (Cold Brew, לא הברד המתוק להחריד שמוכרים תחת השם הזה), ואפילו לב מלאכותי שממציאו שואף להפוך ללב קבוע עבור חולים.

מה שמעניין השנה, במיוחד ביחס לשנה הקשה שעברה עלינו, היה היקף החברות הישראליות שהתברגו לרשימה – לא פחות מ-9 סטארטאפים ישראלים מתחומי האגריטק, סייבר, AI ומדטק. אבל אם נניח לרגע לטפיחות העצמיות על השכם – הרשימה הזו אמנם הורכבה על ידי פאנל של מומחים ואנשי מערכת של טיים, אך חשוב לזכור שבעליו של העיתון הוא מארק בניוף, מנכ»ל ומייסד סיילספורס, יהודי אמריקאי חם שלא מעט מהחברות בהן הוא משקיע הופיעו ברשימה הזו.

עבור מי שרוצה לעבור על כל הרשימה אפשר לקרוא אותה כאן. אבל אם אתם מחפשים את החברות הישראליות, אז עשינו עבורכם את העבודה וליקטנו את כל מי שהופיעה שם.

200 ההמצאות הטובות ביותר לשנת 2024 של מגזין טיים

InnerPlant CropVoice

החברה פיתחה פטנט המאפשר לצמחים לספר לחקלאי מה הם צריכים. זו לא מטאפורה – צמחים אכן יודעים לספק סימנים לצרכים שלהם, בין אם מדובר במזון או מים, או סימנים לכך שהם מותקפים על ידי מחלה או חרק כלשהו.

הפטנט של החברה «משתיל» גן מיוחד בזרעים של כותנה, סויה ותירס שמייצר חלבון מיוחד המסוגל להפעיל סיגנל אופטי פלואורוצנטי שניתן לזיהוי אפילו על ידי לוויינים. במילים אחרות – הצמח מאותת דרך אור על הצרכים שלו. החברה כבר משתפת פעולה עם ענקיות בתחום כגון יצרנית הטרקטורים ג’ון דיר וחברות נוספות.

חברי הצוות של חברת InnerPlant CropVoice

BeeHero Pollination Insight Platform

75 אחוזים מהצמחים זקוקים לדבורים כדי שיאביקו אותם, אבל כידוע, הדבורים סובלות מצמצום ניכר של האוכלוסייה שלהן בגלל סיבות כמו ההתחממות הגלובלית וזיהום אוויר. החברה פיתחה חיישן מיוחד שניתן להתקנה בתוך כוורות ומסוגל לנתח את פעילות הדבורים, לבדוק מה מאיים עליהן או אפילו מה רמת הסטרס שלהן.

הפיתוח מאפשר לחקלאים ודבוראים למתן את ההשפעה של הגורמים הפוגעים בדבורים ולהפוך אותן לבריאות ומאושרות, מה שבתורו מגדיל את התפוקה שלהן. החברה כבר התקינה כ-400,000 חיישנים כאלה ברחבי אמריקה, אירופה ואוסטרליה.


אורקם של פרופסור אמנון שעשוע, מייסד מובילאיי, בנק וואן זירו ועוד חברות מובילות, קיימת כבר זמן רב, כאשר המוצר הראשון שלה היו משקפיים שסייעו לעיוורים וכבדי ראייה להתנהל בסביבה. מאז היא הספיקה להיכנס לתחום השמיעה, כאשר אוזניות Hear הן המוצר הראשון שלה בתחום.

האוזניות מספקות למשתמש אפשרות למקד את ההקשבה בסביבה הקרובה שלו, זאת באמצעות אפליקציה ו-AI. ניתן למשל להקשיב לדבריו של אדם מסוים בחדר עם רעש רקע גבוה במיוחד, כמו במסיבות רועשות או באירועי חברה. הרעיון – להקל על מי שסובלים מעומס סנסורי כגון אנשים על הספקטרום או כבדי שמיעה.

מכשיר השמיעה של חברת OrCam Hear

UVeye Vehicle Inspection Systems

הרעיון של האחים אוהד ואמיר חבר לפטנט של החברה הגיע מבדיקות הביטחון הידניות לרכבים, שמבוצעות עם מראות אותן המאבטחים מעבירים מתחת לרכבים. הפלטפורמה שפיתחו השניים משתמשת בראיית מכונה כדי לזהות ולדווח על בעיות או אנומליות.

בתחילה המערכת הייתה מיועדת (איך לא) לתחום האבטחה, אבל בהמשך הם נוכחו לגלות שזה עובד גם בעולם האזרחי. אמזון למשל משתמשת במערכת שלהם כדי לבדוק את צי הרכבים העצום שלה ולזהות תקלות או פגיעות. הפלטפורמה של החברה משמשת לסריקה של כחצי מיליון כלי רכב בחודש בעיקר בסוכנויות רכב, שם היא מאפשרת לנהג לקבל דיאגנוסטיקה מלאה על הרכב שלו תוך כחצי דקה.

מערכת הדיאגנוסטיקה של חברת UVeye

Laguna Insight

העומס המוטל על צוותים סיעודיים מהווה בעיה קשה בעולם הבריאות ובמדינות רבות ברחבי העולם. המטפלים מתקשים לעמוד בהיקף העבודה, מה שמוביל לטעויות, בעיות וכמובן לשחיקה עם הזמן. מערכת ה-AI של החברה מיועדת לספק לצוותים סיוע בתקשורת מול המטופלים, בעיקר בטלפון, גם לאחר שהשתחררו לביתם.

המערכת מסוגלת לנתח כל שיחה או פגישה עם מטופל ולהציע למטפל גישות מתאימות ומידע מראש על המחלות והמצבים מהם הוא סובל. המערכת נמצאת כבר בשימוש ברשתות בתי חולים שונות, בהן Mayo Clinic, Discovery, ו-Highmark בארה»ב ודרום אפריקה.

מייסדי לגונה (מימין לשמאל): יעל פלד ויוני שטיין

Aporia Guardrails

רבות דובר על נושא ההזיות של מערכות בינה מלאכותית והתשובות העקומות שהן לפעמים מספקות למשתמשים. פלטפורמת גארדריילז של אפוריה מיועדת לסנן את התשובות הגרועות שצ’אטבוטים מספקים ומצד שני גם לחסום משתמשים מלנסות לפצח את הבוטים כדי להוציא מהם מידע שהם לא אמורים לספק.

בהתחשב בכך שכרבע מהחברות שמשתמשות ב-AI כבר סבלו מנזק בגלל טעויות של בוטים, הרעיון של אפליקציה שתדע לחסום אותן נראה כמעט מתבקש. השירות של החברה משתמש במודלי שפה קטנים כדי לנתח את השאלות והתשובות בכל צ’אט מול AI. המטרה של החברה לפי לירן חסון, המייסד המשותף והמנכ»ל, היא להבטיח שהאנושות באמת תוכל לסמוך על בינה מלאכותית.

לירן חסון, מנכ"ל ומייסד שותף Aporia

D-ID Agents

חברת הבינה המלאכותית D-ID מוכרת היטב לקוראי הערוץ. היא מפתחת אווטאר בינה מלאכותית בדמות אדם, כזה שמאזין לדיבור ומשיב בקול אנושי. מערכת ה-D-ID Agents מרגישה ממש כמו שיחת וידאו בזום עם אדם אמיתי.

החברה שילבה שורה של טכנולוגיות, כולל בינה מלאכותית יוצרת (GenAI), פיענוח דיבור, יצירת קול מטקסט ויצירת דמות תלת ממדית מצילום רגיל של אדם, והכל מתכנס לפלטפורמה ראשונה בעולם שמאפשרת ליצור אווטארים דמויי אדם. ניתן לשלב את הסוכנים באתרי אינטרנט, במצגות ובאפליקציות, וכך ליצור חוויית משתמש טבעית יותר.

D-ID Agents מערכת בינה מלאכותית ליצירת אוואטרים

BelongAI Dave

בזמנים בהם רופאים אינם זמינים, אנשים עם סרטן יכולים לפנות לדייב של חברת BelongAI – אפליקציית צ’אטבוט בינה מלאכותית שאומנה על שמונה שנים של נתונים מחולים אמיתיים – לקבלת תמיכה והכוונה. דייב עונה על שאלות המשתמשים, סוקר ומפשט מסמכים רפואיים.

במקביל, הוא גם משמש כסוג של רשת תמיכה עבור חולים ומטפלים ומספק מענה לכל מה שעשוי להטריד חולה סרטן. החברה הוקמה כדי לספק פתרונות ביג דאטה, קהילות ובינה מלאכותית למחלות שונות, ומעבר לכך יש לה גם מערכת לחולי טרשת נפוצה ורשת חברתית לכל מי שעוסק או חולה בסרטן.

המערכת של BelongAI

Nanox.AI

המערכת של החברה משתמשת בבינה מלאכותית כדי לסייע בזיהוי מוקדם של מצבים כרוניים בלתי מזוהים ואסימפטומטיים על ידי ניתוח סריקות CT רפואיות שגרתיות. המערכת, שכבר קיבלה אישור מה-FDA, מנסה לזהות בעיות בלב, בעצמות ובכבד.

במילים אחרות – היא מנסה לפענח בעיות עתידיות שעשויות להתפתח אצל חולים, לפני שהבעיות האלה מתפתחות למחלות עם סימפטומים (כלומר רפואה מונעת). הבינה המלאכותית מסייעת בזיהוי אותן הבעיות לפני שהן מתפרצות כמחלות.

Fuente: https://www.ynet.co.il/digital/technews/article/b1zjykrwke?utm_source=ynet.app.android&utm_medium=social&utm_campaign=general_share&utm_term=b1zjykrwke&utm_content=Header